Ricoh digitális textilnyomtatás

A Ricoh a digitális textilnyomtatás következő evolúciós állomását mutatta be a nyomdaipari szolgáltatóknak az „Innovate” online rendezvényén.

A Ricoh az október végén a virtuális Innovate rendezvényen mutatta be a digitális textilnyomtatás fejlődésének következő lépéseit.

 


A Ricoh által szponzorált virtuális, 24 órás, ötnapos rendezvényre látogatók megismerkedhettek a Ricoh digitális textilnyomtató rendszerek bővülő portfóliójával, amelyek lehetővé teszik a nyomdaipari cégek számára.

A Ricoh standján számos termékbemutatót tartottak az új technológiáról.

A bemutató fénypontjai közé tartozott az Ri 1000 Direct to Garment (DTG) nyomtató, amely az új Print Mode White (fehér nyomtatási mód) révén mostantól filmtranszfer nyomtatási képességekkel is rendelkezik. Az utólagosan is támogatott funkció kiegészíti a hagyományos DTG-nyomtatáshoz elsőként használt Print Mode White tintát.
Az előre nyomtatott minták felhasználásával a fóliázott képek hőtranszfer technológiával kerülnek az előkezelt ruhadarabokra.
A minták előre legyárthatók és tárolhatók Ready-to-Go transzferfóliaként a pamut, műszálas és sok más anyagon történő gyors felhasználás érdekében.
A filmtranszfer nyomtatás előnyei közé tartozik a DTG nyomtatásra alkalmatlan anyagokkal való munka, mint például a víztaszító felületek, például a bőr és a nejlon. Ideális szintetikus sportmezeken és munkaruházaton való használatra, mivel nagy igénybevétel és mosási ciklusok mellett is kiváló minőséget biztosít.
A kompakt Ri 100, egyszerűvé teszi az egyedi pólók vagy vászontáskák nyomtatását. A Ricoh az eseményen bemutatta új DTG tintáit. Ezek mostantól megfelelnek a Global Organic Textile Standard 6.0 (GOTS) szabványnak, és megfelelnek az organikus textíliákra vonatkozó, világszerte elismert követelményeknek. A résztvevők megtudhatták, hogy a rendszerek hogyan támogatják
a textilipari közösség kulcsfontosságú kérdéseit, többek között:
• Igény szerinti nyomtatás a just in time szállítás érdekében, hogy kevesebb raktározást és kevesebb hulladékot biztosítson.
• A ruházati termékek gyártásának áthelyezése a kibocsátás csökkentése érdekében
• Digitális kisszériás gyártás, mint a hagyományos hosszútávú analóg gyártás fenntartható alternatívája

További információk: www.ricoh.hu


 

 

Kiegészítő információk