A Canon a változást helyezte a középpontba a drupán

A nyomtatásban több üzleti lehetőség rejlik, mint valaha.

A Canon a világ legjelentősebb nyomdaipari szakkiállításán, a drupa 2016-on mutatta be rendkívül széles és folyton bővülő dokumentumkezelési és nyomtatási portfoliójának újdonságait. Mindössze tíz évvel azután, hogy a Canon belépett a nyomdaipari piacra, a modern digitális nyomtatási megoldások terén az egyik legjelentősebb szereplővé vált, így az idei drupán is egy sor újdonsággal jelentkezett. 


 

A Canon standján a vállalat nyomdaipari megoldásainak teljes portfólióját – mintegy 25-féle berendezést – élő bemutatókon lehetett megtekinteni. Ezek a megoldások nem csupán nyomtatással kapcsolatos technológiákat vonultatott fel, hanem összetett adatfeldolgozási és utófeldolgozási munkafolyamatokat. Több mint 300-féle egyedi alkalmazási mód rengeteg ötletet adott a látogatóknak, hogy saját vállalkozásuknál hogyan lehet a Canon megoldásait felhasználni.

„Amióta a Canon belépett a nyomdaipari piacra, azt próbáljuk megmutatni a szektor számára, hogy mi mindenre képes a digitális technológia, és egyúttal arra ösztönözzük a nyomdákat, hogy lépjék át korlátaikat, alakítsák át vállalkozásukat. Hosszú távra köteleztük el magunkat az iparág mellett, és a jövőben is olyan innovatív digitális technológiákat fogunk kínálni, amelyekkel ügyfeleink még sikeresebben vállalkozhatnak. A drupa 2012-es kiállítás óta jelentősen kibővítettük a tintasugaras és széles formátumú portfóliónkat, így ma a Canon az iparágon belül a megoldások legszélesebb választékát kínálja. A drupa 2016-os kiállításon bemutattuk, hogy a digitális nyomtatás életképes megoldást jelent majdnem minden felhasználási mód, valamennyi minőségi elvárás és a legváltozatosabb nyomathordozók esetén” − nyilatkozta Jeppe Frandsen, a Canon Europe vezérigazgató-helyettese a szakkiállításon.

Technológiai újítások
A Canon legfontosabb újdonságai a drupa 2016-on:

• Az új Chromera tintákat használó Océ ColorStream 6000 Chroma tekercses tintasugaras nyomdagép világpremierje, amely a nyomdaipar lehetőségeit a csúcsminőségű felhasználás irányába bővíti ki;

• A cég zászlóshajójának számító, tavaly bemutatott imagePRESS C10000VP nyomdagép mellett a kiállításon a világon először került bemutatásra a Canon imagePRESS C8000VP. Ez a nyomdagép a leggazdaságosabb tonerfelhasználást kínálja egy sor média vonatkozásában;

• Az új ColorGrip funkció és új tinták világpremierje szintén a drupán lesz melyeket az Océ VarioPrint i300 vágott lapos tintasugaras nyomdagéphez fejlesztettek ki. Ezek az általános ofszet mázolt médiákra is jó minőségű nyomtatást tesznek lehetővé;

• A síkágyas, széles formátumú nyomdagépek Océ Arizona 2200-sorozatának világpremierje, valamint a nemrég piacra dobott Océ Arizona 1200-sorozat és az Océ ColorWave 910 is ott volt;

• A szabványos ofszet nyomathordozókra történő nyomtatáshoz optimalizált, 2015. februárjában piacra került Océ ImageStream 2400 tekercses tintasugaras nyomdagép első nyilvános bemutatója.

• A Canon partneri megállapodást kötött a svéd Plockmatic céggel, amely automata utófeldolgozó rendszereket gyárt. A megállapodás részeként a Plockmatic két füzetkészítő berendezése, a BLM 35 és BLM 50 szeptembertől elérhetők lesznek a Canon által ajánlott utófeldolgozó rendszerek közt. A Plockmatic berendezései kezdetben a Canon imagePRESS C800, C700, C10000VP and C8000VP berendezéseivel lesznek kompatibilisek.

• A Canon a papíradagoló-, és behúzórendszereket gyártó német BDT Print Media vállalattal is partnerségre lépett, így termékei a Canon imagePRESS C10000VP és C8000VP digitális nyomdagépeivel is használhatók lesznek.

A látogatóknak a drupa 2016-on volt először alkalmuk megtekinteni a Canon Voyager prototípusát is. Ez a készülék a gyártó következő generációs tintasugaras fotónyomtató berendezése. A még fejlesztés alatt lévő üzleti nyomdagép új etalon lehet a fotóminőségű tintasugaras nyomtatás terén, mivel teljesen új tintasugaras nyomtatási technológiát használ, amely hét színű tintával dolgozik. A Voyagert óránként tekinthették meg működés közben az érdeklődők, akik a készülékkel kinyomtatott mintafotókon is megnézhették a készülő modell kiemelkedő képminőségét. A Canon arra számít, hogy a Voyagert prémium kivitelű kiadványok – fotókönyvek, ingatlankatalógusok, utazási prospektusok, luxustermékek termékkatalógusai – előállítására fogják használni.

A Canon egyre bővülő 3D-nyomtatási portfóliójának részeként több, a Materialise Magics munkafolyamat-kezelő szoftverrel működő rendszert is bemutattak azt követően, hogy a Canon és a Materialise nemrég bejelentette, partneri együttműködést kötöttek.

Az üzlet átalakítása

A Canon standján, a területet hét, jól láthatóan elkülönített zónára osztották fel: kereskedelmi nyomtatás; üzleti kommunikáció, beleértve a tranzakciós és DM leveleket is; lapkiadás, beleértve a könyveket, magazinokat és újságokat is; hirdetések és kreatívok; funkcionális/ipari felhasználás, beleértve a 3D-nyomtatást; csomagolás; fotografikus termékek. A stand hét zónájának mindegyikén élő bemutatókat láthattak az érdeklődők. A Standon található Megoldás és konzultációs központban ismerhették meg a látogatók a munkafolyamat-menedzsment, az üzletfejlesztés vagy akár a színkezelés területén meglévő és igénybe vehető Canon megoldásokat.

Kiegészítő információk