GUILLERMO KAHLO KIÁLLÍTÁS A MŰCSARNOKBAN

A Frida Kahlo országa, Guillermo Kahlo mexikói fényképei című kiállítás a Műcsarnokban június 21. és szeptember 22. között tekinthető meg.

• A Mexikói Nagykövetség és a Műcsarnok párhuzamos programokat szerveznek a nyári szezon alatt Budapest látogatói számára.

A Mexikói Nagykövetség a Mexikói Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökséggel (AMEXCID) karöltve örömmel jelentette be, hogy a Műcsarnokban “Frida Országa, Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái” címmel június 21-től szeptember 22-ig kiállítás nyílt. A kiállítás a II. Építészeti Nemzeti Szalon keretében látogatható és az elmúlt századelő monumentális mexikói építkezéseiről is hírt ad. A kiállítás megnyitóján Szegő György DLA a Műcsarnok művészeti igazgatója, majd David Nájera Mexikó Magyarországi Nagykövete mondott köszöntőt. Ezt követően Bánki Éva író, irodalomtörténész nyitotta meg a kiállítást. Zenei közreműködő Manuel Betancourt Camino és Csáki András volt.


Bővebben...

Munkácsy a Zsolnay Negyedben – csúcskiállítás Pécsett!

  1. A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériája általában a kortárs képzőművészet bázisa, idén azonban a világhírű magyar festőzseni kiállításának ad otthont fél éven át: a legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény május 17-től november 10-ig tekinthető meg.

 

  


Bővebben...

Szentendrei Tavaszi Fesztivál 2019. március 8–31.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál 

FŐBB HELYSZÍNEI (2019. március 831.)


❶ Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színházterme (Pátriárka u. 7.) Fedett tér, helyre szóló jegyek.
❷ Városháza díszterme (Városház tér 3.) Fedett tér, helyfoglalás érkezési sorrendben.
❸ Dunaparti Művelődési Ház – Barlang (Duna korzó 18.) Fedett tér, helyfoglalás érkezési sorrendben.
❹ Vujicsics Tihamér Zeneiskola (Duna korzó 24.) Fedett tér, helyfoglalás érkezési sorrendben.


 

Bővebben...

Óbudai Nyár 2018. június 16 – augusztus 31.

Koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, kertmozikkal várja a nagykorúságát ünneplő Óbudai Nyár!

 

Szikora Róbert és az R-GO, az Óbudai Danubia Zenekar, a Grund, Horgas Eszter koncertje, utcaszínház, kertmozik két hegyszínen is – és ez csak néhány program azok közül, melyeket a 18. Óbudai Nyár egész nyáron kínál a közönségnek.


Bővebben...

SZENTENDREI TEÁTRUM ÉS NYÁR 2017 Július 7. – augusztus 20.

1969-ben színművészeti főiskolások ötlete nyomán Szentendre különleges atmoszférájú barokk főterén nyári színház született, amely csaknem 50 éve ajándékozza meg felejthetetlen élményekkel a kultúra szerelmeseit.

Július elejétől augusztus végéig, a Szentendrei Teátrum és Nyár időszaka alatt Szentendre utcái, terei, templomai, kertjei és udvarai a nyári hétvégeken színházi előadásoknak, koncerteknek, gyerekprogramoknak és hagyományőrző eseményeknek adnak otthont.

A 2017. július 7-étől augusztus 20-ig tartó programsorozat vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját, illetve koprodukcióban felállított, három premier előadása adja. A másfél hónap alatt Szentendre belvárosának 6 helyszínén 25 produkció lesz látható, hallható. A játszóhelyek más-más profillal működnek, így külön helye lesz a nagy színházi produkcióknak, monodráma és kamara előadásoknak, a koncerteknek és a gyerekelőadásoknak. A sevillai borbély vígopera bemutatásával a Teátrum legendás éveinek hangulatát újra Szentendre Fő terére varázsoljuk FRISS című programsorozat, az alternatív és független színházi előadások sora egyrészt bemutatkozási lehetőséget nyújt a színész- hallgatóknak, pályakezdő színészeknek, másrészt az ő generációjuknak nézőit is bevonzza a színház világába.


Bővebben...

Kiegészítő információk