PPDexpo március 28-30.

Újra együtt amik összetartoznak

Fokozott várakozás előzi meg az együttesen print iparágnak nevezett, a printed-media, print-packaging, reklámdekorációs szakmák márciusi seregszemléjét a PPDexpo és SignExpo kiállításokat és a kísérő rendezvényeket összefogó PPFest össz szakmai fesztivált.                                 A kiállítás a BOK (volt Syma) csarnokban lesz.


 

Az előzetes várakozásokat is meghaladóan, de mérföldkőnek mutatkozott a 2016-os drupa a nyomtatott információkat előállító és a reklámdekorációs iparágakban, mert a bemutatott új technológiák, anyagok, kreatív megoldások új keresleteket támasztottak és ezzel új lendületet adtak a termék-előállítóknak és beszállítóiknak egyaránt.

A 2017. március 28-30. között megrendezendő PPDexpo és SignExpo kiállítások iránti nagy az érdeklődés. Óvatosan, de mégis egyértelműen pozitívan nyilatkoznak az iparági szereplők a várható itthoni hatásokról, ami már abban is megnyilvánul, hogy szinte minden korábbi kiállító ismét megjelenik a kiállításon területével legalább megegyező, de inkább azt meghaladó léptékben. Ehhez járul hozzá, hogy reménytelinek tűnnek a beruházási pályázati lehetőségek is.
Több kiállító elmondta, hogy mivel egybeesik a PPDexpo és SignExpo a beruházási pályázatok beadási határidejével, így intenzív munkával kezdődik számukra az év. Ez persze nem panasz - nem is dicsekvés - a részükről, inkább öröm és remény, hogy a beindult és egyre jobban felpörög a felhasználói kereslet a gép, anyag és technológiabeszállítók számára egyaránt.
A kiállítás gazdag kínálata mellett a szakmai összefogás pozitív eredményeire is példát mutatva szerveződnek a kísérő programok. A bevált gyakorlatot követve most is 1-1 nap fesztiválprogramját szervezi a 3 nagy szakmai szervezet a partnereik bevonásával. Az egyik nap témája a nyomtatott csomagolás - ami nem egyszerűen ipari termék, hanem egyben primer információhordozó is - és minden, ami ezzel összefügg. Ennek gazdája a CSAOSZ, a Csomagolási és Anyagmozgatás Országos Szövetség. Másik nap témája napjaink egyik legégetőbb és szinte kivétel nélkül mindenkit nagyon is érzékenyen érintő kérdés, a képzett szakember hiány és a szakmai utánpótlás problémaköre. Ennek gazdája a témával most már egyébként is foglalkozó Nyomda és Papíripari Szövetség. A harmadik nap programját a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület tölti meg elsődlegesen műszaki/technológiai tartalmú szakmai programokkal.
Az internet korában is nagy sikere volt a nyomtatott kiállítási katalógusnak, amit most is meg fog jelenni! A gondozója most is a Magyar Grafika.

 

Kiegészítő információk