Xerox Phaser 7800 grafikusoknak

Amennyiben 2013. április 30-ig vásárol Xerox Phaser 7800 nyomtatót,
akkor a berendezés akciós, javasolt, nettó végfelhasználói listaára
1 215 000 FtAz akciós ár már magában foglalja a spektrofotométer és
az extra nagy grammsúlyú média csomag árát is.  

 

A grafikában rengeteg múlik a színeken. Nincs annál idegesítőbb a tervezőszámára, mint amikor a végtermék akár csak egy árnyalattal is eltér a számítógépen elkészült tervtől. A gyártók a színhűség, a színmegfeleltetés fontosságát a nem nyomdai gépek esetében is felismerték, és a Xerox Phaser 7800 révén már az első színhelyesség-mérővel ellátott nyomtató is a piacra került. 


 

A grafikai munkák fontos állomása a nyomtatás, amely már csak azért is kardinális kérdés a tervezők számára, mert hiába varázsolnak álomszép tervet a számítógép képernyőjére, ha végül nem a tervvel színazonos nyomat készül el. A tervezőknek emiatt sokszor az elképzeléseikkel a nyomdáig kellett sietniük, hogy olyan végterméket vehessenek kézbe, amilyen a terveikben is szerepelt. Mindez időkiesést okozott, ami könnyen elkerülhető egy színhű nyomtató alkalmazásával a tervezőirodában.

Egy az egyben ugyanaz a szín

A gyártók régóta dolgoztak a megoldáson, és elsőként a Xerox lépett piacra a Phaser 7800 SRA3-as nyomtatóval, amely a nyomdagépekhez hasonlóan professzionális színmegfeleltetési technológiát alkalmazva következetes pontossággal reprodukálja a számítógép képernyőjén látható színeket bármilyen nyomaton. A színvezérlést és a színpontosság megtartását a PhaserMatch 5.0 szoftver szavatolja, amely a színek felismerésével segíti a monitorok és a nyomtató kalibrációját.

A készülék valós 1200 × 2400 dpi felbontású, ami arról kezeskedik, hogy az elkészült képek, fotók, grafikák legapróbb részletei és a szövegek tűélésen láthatók legyenek. Ezt a friss fotós felhasználói tapasztalatok is alátámasztják, amelyek szerint az „egyedi fényképes naptárak nyomtatására is kiválóan alkalmas a Phaser 7800”.

A Fiery eXpress 4.5 for Xerox proofolási megoldásával a grafikusok és a tervezők kiváló minőségű proofokat, nagy felbontású fotókat nyomtathatnak költséghatékonyan, a saját irodájukban. A kiváló nyomtatási minőség és pontosság mellett a megoldás kivételesen könnyű beállítási és paraméterezési lehetőségeket is kínál.

Nagy rugalmasság a nyomathordozók terén

A Phaser 7800 fejlesztői a berendezést alkalmassá tették a legkülönbözőbb súlyú és méretű felületek megnyomására. Kezdve az ügyfélprospektusoktól, poszterektől, a bannereken át a füzetekig vagy névjegykártyákig, minden 75–350 g/m2 tömegű és maximum 320 × 1219 milliméter méretű papírt megbízhatóan kezel a berendezés. Ráadásul a kétoldalas nyomtatás éppen olyan gyorsan elvégezhető vele, mint az egyoldalas (mind fekete-fehéren, mind színesen percenként 45 oldalt nyomtat).

Nem kell hozzá külön villanyóra

A Phaser 7800 alacsony olvadáspontú EA tonerrel működik, ami a hagyományos festékeknél 20 Celsius-fokkal alacsonyabb, minimális beégetési hőmérsékletet igényel, és ezzel az energiafogyasztás jelentősen csökkenthető. A Hi-Q LED nyomtatómotor a környezetbarát működést szavatolja alacsony fogyasztásával. Az indukciós beégetőmű pedig úgy fokozza a hatékonyságot, hogy közben a fogyasztást nem növeli.

Könnyű használat hosszú távon

A berendezés kezelése – felhasználási területének megfelelően – egyszerű, nem igényel nyomdai ismereteket. A 109 milliméteres, színes érintőképernyős kezelőfelület gyors feladatmegoldást biztosít, illetve hathatós segítséget nyújt akkor, amikor a súgó funkciókat kell előhívni, hogy a beágyazott videók révén a hibaelhárítást pillanatok alatt elvégezhessék a felhasználók. A beépített CentreWare® Internet Services webkiszolgáló, valamint az automatizált folyamatok szintén a gördülékeny működést szolgálják.

Nemzetközi fejlesztés, hazai igényekre szabva

A berendezést 2012 elején vezette be a Xerox a magyar piacra, és azóta betöltötte azt a rést, ami a belépő szintű nyomdai berendezések sorában volt tapasztalható.

„A berendezést a grafikusok és a nyomdák egyaránt kedvezően fogadták. A tesztelések során a grafikusokat meggyőzték a konzekvens nyomatszínek, vagyis hogy a századik nyomat is ugyanolyan színárnyalatú lett, mint az első. Ugyanakkor a digitális próbanyomatok jól vizsgáztak nyomdai körülmények között, mivel megfeleltek a magas szintű színkövetelményeknek. Szintén a nyomdászoktól származó, jellemző vélemény szerint a kétoldalas kartonnyomtatás szintén teljesen problémamentes, nem igényel speciális beállítást” – mondta Nagy Kasza Károly, a Z-Rox Kft., hivatalos Xerox márkaképviselet kereskedője.

(x)


Phaser 7800 előnyök tervezői szemmel

 • Valós 1200 × 2400 dpi felbontás;
 • PANTONE® által kalibrált egyszínű szimulációk + Xerox színkorrekciós technológia;
 • PhaserMatch 5.0 színkezelési és kalibrációs szoftver a pontos színmegfeleltetés érdekében;
 • fejlett Xerox Hi-Q LED nyomtatófej;
 • alacsony papírfogyasztás és alacsony olvadáspontú EA festéktechnológia;
 • legkülönbözőbb súlyú és méretű másolóanyagra képes nyomtatni;
 • indukciós beégetőmű, amellyel a berendezés 15 másodpercen belül készen áll a munkára;
 • gyors nyomtatás − percenként 45 oldal fekete-fehér vagy színes oldal;
 • havi 225 ezer oldalas terhelhetőség;
 • alapkiszerelésben: 1,33 GHz-es processzor, 2 GB-os memória és 160 GB-os merevlemez kapacitás;
 • 109 milliméteres színes érintőképernyős interfész;
 • beágyazott súgó videók;
 • a nyomtatási munkák aktuális állapotát, a festék- és papírszintek adatait azonnal számítógépre vagy a webre küldi;
 • munkabefejezési lehetőségek széles választéka.

 

 

Kiegészítő információk