A Metsä Board új bioerőművet helyezett üzembe Kyroban

Az intézkedés 50 százalékkal csökkentheti a cég CO2-lábnyomát

 

A Metsä Board Kyroban, két finn energiakonszernnel együtt, ötvenmillió Euró beruházással egy új bioerőművet helyezett üzembe; és ezzel akár felére csökkentheti az üzem által hátrahagyott CO2-lábnyomot.


A Metsä Board Kyro üzemében főleg az elsősorban kozmetikumok és szépségápoló-szerek csomagolásához használt, Carta Elega és Avanta Prima, friss rostokból készülő kartonok valamint a Cresta Serie tapéta-alapanyagok készülnek. „A biomasszával üzemelő berendezés fontos adalék az állandó igyekezetünkhöz, hogy javítsuk a berendezéseink tartósságát és energia-hatékonyságát. Ezzel lényegesen közelebb jutunk azon célunk eléréséhez, hogy 2020-ra 2009-hez képest harminc százalékkal csökkentsük CO2-kibocsátásun-kat”, magyarázza Mikko Helander, Metsä Board CEO, a friss rostanyagból készülő kartonok vezető európai gyártója részéről.

        Az új bioerőműben a fosszilis földgázt a CO2-semleges hulladékfa („aprófa”) váltja fel. Ebben elsősorban a fakéregből és egyéb ipari melléktermékből – az újonnan telepített erdők első kiritkításából eredő hulladékfából és faaprítékból – álló biomassza szerepel. A bioerőmű áramot és hőt szolgáltat a Metsä Board Kyro számára és emellett a szomszédos Häeemenkyrö település hőellátásához is hozzájárul. A bioerőmű üzembe helyezésével a kyroi üzem CO2-kibocsátása mintegy százezer tonnával, az eddigi érték mintegy negyedére csökken.

 

 

 

 

További információk a Metsä Boardtól:

Juha Laine, VP, IR és Communications

Tel.: +358 10 465 4335

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiegészítő információk