A klímaváltozás elleni küzdelem

A klímaváltozás elleni küzdelembe aktívan bekapcsolódik a Xerox is

Az elismert, független környezetvédelmi világszervezet, a CDP legfrissebb környezetvédelmi indexében (S&P Climate Disclosure Leadership Index) a Xerox-ot azon vezető vállalatnak minősítette, amely megbízható információkat közöl a széndioxid-kibocsátásáról és az energiafelhasználásáról mind a globális piac, mind a befektetők irányába. A CDP szigorú szakmai osztályozása szerint, a bejelentett adatok értékelése után, a lehetséges 100 pontból a Xerox 99 pontot ért el.


 

 

Ez az elismerés még a szokásosnál is jobban felértékelődött ezekben a hetekben, amikor mindenki Párizsra figyelt, ahol a hatodik fenntarthatósági világcsúcson, a COP21-en arra keresték a választ, hogyan mérsékelhető a széndioxid-kibocsátás és a felmelegedés mértéke a Földön. Ebben a küzdelemben szerepe van a CDP-nek is, amely a legnagyobb, környezeti kockázatokat összegző adatállománnyal rendelkezik a világon. A szervezet ezeknek az információknak a megosztásával jelentős segítséget nyújthat a városoknak, a vállalkozásoknak és a befektetőknek ahhoz, hogy tudatos döntéseket hozzanak a fenntartható fejlődés érdekében. 

A CDP által méltatott Xerox is folyamatosan azon dolgozik, hogy a tevékenységét a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételével végezze. A cég 2003-ban indította útjára azt a programot, amely az üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentését tűzte ki céljául. Ennek eredménye felülmúlta az előzetes várakozásokat. A vállalat az energiafogyasztásának 31 százalékos, az üveggáz hatású gázok kibocsátásának 42 százalékos csökkentését érte el, ami a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy eddig 210 ezer tonna széndioxid szennyezéstől óvták meg a Földet.
A Xerox idén novemberben a washingtoni Fehér Házban a klímaváltozásról tartott tanácskozáson is részt vett és aláírta a klímaváltozás megfékezése kapcsán megfogalmazott ajánlásokat összegző memorandumot. Ezen túlmenően ebben az évben ismét helyet kapott a Dow Jones Fenntarthatósági Index listáján, amely elismerést két egymást követő esztendőben sikerült elérnie. Továbbá 2015-ben, immár nyolcadik alkalommal beválasztották az FTSE4Good indexsorba is. Ez a tőzsdei mutató azoknak a cégeknek a teljesítményét méri, amelyek megfelelnek a vállalati felelősségvállalás széles körben elfogadott követelményeinek, beleértve ebbe az emberi jogokat, a környezetvédelmet, illetve a társadalmi-és a döntéshozói körök bevonással összefüggő elvárásokat.

Kiegészítő információk