Zsolnay Fesztivál

2014. május 1-3.

Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok

A korábbi Zsolnay Fesztivál és az egyetemi hallgatói fesztivál ezúttal együtt kerülnek megrendezésre május 1-2-3-án a Zsolnay Negyedben és a Kodály Központban, így a nagyszabású, tartalmas zenei és kulturális kavalkád egyszerre nyújt remek szórakozást családoknak, felnőtteknek, gyerekeknek, diákoknak és egyetemistáknak.

Információ a fesztivál további programjairól: www.zsolnayfesztival.hu

 

Kiemelt programok

Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 2014. május 2. 18.00

Kodály Központ

Amadinda 30 koncert

A 30 éves jubileum alkalmából a világhírű Amadinda ütőegyüttes repertoárjából hangzik el reprezentatív válogatás, míg Presser Gáborral és Karácsony Jánossal kiegészülve megismerhetjük az együttesnek egy egészen más arculatát is.

A program a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok eseménye.

Jegyárak:

 • I. rendű: 5900 Ft
 • II. rendű: 4900 Ft
 • III. rendű: 3900 Ft
 • IV. rendű: 2000 Ft

http://www.pecsprogram.hu/program/AMADINDA_30_Vendeg_Presser_Gabor_es_Karacsony_Janos/2014-05-02/18:00

  

2014. május 4. 19.00

Kodály Központ

Zsolnay Színház – Római vakáció

Az Orlai Produkció zenés játéka Cole Porter dalaival

Egy örök klasszikus, a romantikus Audrey Hepburn–Gregory Peck film ezúttal színpadon, Cole Porter dalokkal. Szereplők: Balla Eszter, Fekete Ernő, Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András, Nagy Dániel Viktor, Puskás Péter

A program a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok kínálatának Fesztiválzáró +1 nap programja.

Jegyárak:

 • I. rendű: 3490 Ft
 • II. rendű: 2990 Ft
 • III. rendű: 2490 Ft

http://www.pecsprogram.hu/program/Zsolnay_Szinhaz_Romai_vakacio/2014-05-04/19:00

  

2014. május 4. 20.00

Zsolnay Negyed – E78 Koncertterem

Zsolnay Negyed E78 Koncertterem

Hodworks: Basse danse

A basse danse egyszerre jelenti a 15. század legelterjedtebb táncformáját és a hozzá társuló improvizatív hangszeres zenét is. A Basse danse koreográfiai rendezőelve a megkomponált kiszámíthatatlanság, a szigorúan strukturált improvizáció. Az előadás 2012-ben elnyerte a Lábán Rudolf-díjat, illetve a társulatot beválasztották az Aerowaves hálózat húsz kiemelt társulata közé 2012-ben. 

A program a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok kínálatának Fesztiválzáró +1 nap programja.

Jegyárak:

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a Zsolnay Fesztivál ideje alatt május 1–3. között lehet a Látogatóközpontban!

http://www.pecsprogram.hu/program/Hodworks_Basse_danse/2014-05-04/19:00

 

2014. május 8. 17.00

Művészetek és Irodalom Háza

Amerikai, francia és német filmest a tolerancia jegyében

A város három különböző kulturális intézetének közös programján különböző nemzeti kultúrák jelennek meg filmen. Dr. Stark András pszichiáter szakmai bevezetőjét követően a Milk, a Született feleség és A másik oldalon című filmek kerülnek levetítésre.
Jegyek:

A részvétel ingyenes

http://www.pecsprogram.hu/program/Amerikai_francia_es_nemet_filmest_a_tolerancia_jegyeben/2014-05-08/17:00

 

2014. május 8. – június 15.

Zsolnay Negyed Pécsi Galéria m21

Privát Nacionalizmus Pécs

Nemzetközi kortárs kiállítás

A nemzetközi kortárs kiállítás és programsorozat közép-európai perspektívából közelít a nacionalizmus problémájához. Egy-egy nemzeti attitűd felvillantásával olyan érveket és látásmódokat sorakoztat fel, amelyek az egymás mellett élő kultúrák szimbiózisát, a társadalmi problémák, kulturális konfliktusok megoldásait preferálják.
Kiállítás megnyitó: 
május 8. 16.00 
HattyúHáz Galéria, Király utca 15.

május 8. 19.00
Pécsi Galéria m21
Zsolnay Kulturális Negyed, Major u. 21.

Jegyek:

 • Felnőtt: 500 Ft
 • Nyugdíjas: 250 Ft
 • Diák: 250 Ft

http://www.pecsprogram.hu/program/Privat_Nacionalizmus_Pecs_nemzetkozi_kortars_kiallitas

  

2014. május 9. 13.00-18.00

Zsolnay Negyed E78

Mozogj és művészkedj!

A Free Mobility Egyesület a Mozgássérültek Szabadabb Mozgásáért rendezvénye. 
Vásári kikiáltás, kerekesszékes táncosok bemutatója, maszkok készítése, patchwork műhely, dobterapeuta foglalkozás, portré- és csokoládéfestés.  A Pécsi Gospel Kórus ingyenes koncertje 17 órától várja a közönséget.

Jegyek:

A részvétel ingyenes

http://www.pecsprogram.hu/program/Mozogj_es_muveszkedj/2014-05-09/13:00


Jegyárak:

A Fesztivál programjai a Zsolnay Negyedben este 7 óráig ingyenesen látogathatók!

Este 7 óra után a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok jegyárai a Zsolnay Negyedben:

 • május 1. : 1000 Ft, diákigazolvánnyal 700 Ft, PTE hallgatóknak 500 Ft
 • május 2. : 1000 Ft, diákigazolvánnyal 700 Ft, PTE hallgatóknak 500 Ft
 • május 3. : 2000 Ft, diákigazolvánnyal 1700 Ft, PTE hallgatóknak 1500 Ft

Három napos bérlet: 3500 Ft, diákigazolvánnyal 2500 Ft, PTE hallgatóknak 2000 Ft

A fesztivál ideje alatt a Zsolnay Negyed állandó kiállításaira szóló teljes árú jegyek 50% kedvezménnyel vásárolhatók!

Már az első nap tízezer látogató a Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napokon

Az idei pécsi Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok első napja alatt elérte a tavalyi összlátogatószámot: mintegy 10.000 ember volt részese a Zsolnay Negyedben zajló forgatagnak. Az este 7 óráig ingyen látogatható számos gyerek- és családi program, kézműves foglalkozás, bábelőadás, koncertek, a felnőtteknek szóló programok, előadások, közösségi rendezvények több mint 7000 embert vonzottak, az esti fizetős programsávban a nagy koncerteken 2000-nél nagyobb létszám vett részt. A Zsolnay Negyed fél áron megtekinthető állandó kiállításai is a szokottnál több érdeklődőt számláltak május elsején.

A Negyedbe látogatók túlnyomó része Pécsről és Baranyából érkezett, de az egész országból fogadott vendégeket a fesztivál, még olyan távoli megyékből is, mint Győr-Moson-Sopron, Borsod, vagy Nógrád, sőt Belgiumból, Dániából, az USA-ból, Németországból, Ausztriából, Angliából, Kanadából Olaszországból, Franciaországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Szerbiából, Bulgáriából, Horvátországból és Erdélyből is érkeztek fesztiválozók.

A Zsolnay Negyedben nyugodtan kiakasztható lett volna az első napon a megtelt tábla, az 5 hektáros tágas park minden szegletében zajlottak események. A gyerekek és szüleik körében egyértelműen a Csillagteraszon egész nap zajló Bringafirka program volt a legnépszerűbb, mely egy katalán művésznek köszönhetően biciklialkatrészekből összeállított egyensúlyozó játékokat kínált a kisebbeknek. Szintén kedvelték a gyerekek a Sosemvolt Állatkert keretében a Kékváza udvarban zajló kézműves foglalkozást, itt fából készítettek állatfigurákat, melyekkel a Zsolnay Negyedet díszítik a szervezők. Mindkét rendezvény tovább folytatódik a fesztiválnapokon.

Sokan varrtak a Zsolnay Negyed egykori program-molinóiból táskát a Medence Csoport designereivel, számos hallgatója volt a Zsolnay Szalonban Alinda vendégeinek, és fantasztikus sikere volt az esti koncerteknek és DJ-knek így a Random Trip-nek vagy az Electro Swing Varieté-nek,  a Halott pénz és a  Supernem koncerteken teljesen megtelt a Pirogránit udvar.

A Zsolnay Fesztivál és Egyetemi Napok szervezői a környékbeli lakók pihenésére is ügyelnek, folyamatosan mérik az események hangterhelését, valamint rendben tartják, takarítják a Zsolnay Negyeden kívül eső területeket is.

Kiegészítő információk