Óbudai Nyár 2018. június 16 – augusztus 31.

Koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, kertmozikkal várja a nagykorúságát ünneplő Óbudai Nyár!

 

Szikora Róbert és az R-GO, az Óbudai Danubia Zenekar, a Grund, Horgas Eszter koncertje, utcaszínház, kertmozik két hegyszínen is – és ez csak néhány program azok közül, melyeket a 18. Óbudai Nyár egész nyáron kínál a közönségnek.

 


Mára az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett rendezvénysorozat egyike a legrangosabbnak, s így méltán népszerű a hazai és külföldi látogatók körében is. A művészetek különböző műfajaiból kötött színpompás, gazdag csokrot elismert művészek sora nyújtja át a közönségnek. A változatosságot növeli az is, hogy a kerület kulturális intézményeinek zöme – az Óbudai Kulturális Központ, illetve két intézménye: a Békásmegyeri Közösségi Ház és a 3K - a Kaszásdűlői Kulturális Központ, valamint az Óbudai Promenád, az Óbudai Társaskör, az Óbudai Múzeum, a Térszínház, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, az Óbudai Platán Könyvtár, az Esernyős, a Kassák Múzeum, a Kobuci Kert, valamint az Aquincum Múzeum – gazdagítja a kínálatot. Ennek köszönhetően koncertek, kertmozik, színházi előadások, filmek és számtalan gyermekprogram teszi feledhetetlenné a nyarat az itt élők és az Óbudára látogatók számára.

A nagysikerű, ingyenes Fő téri koncertek sorát, immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitja a Summer mix-szel. Majd hetente újabb és újabb zenei csemegékkel örvendezteti meg a közönséget, többek között Horgas Eszter és Falusi Mariann közös koncertje, Hot Jazz Band, a Grund – a Vígszínház fiúzenekara, a Queen Real Jazz, Wolf Kati, Csordás Levente és Kocsis Tibor tolmácsolásában Queen örökzöldeket hallgathatunk.

Az Óbudai Nyár közönsége nem csak a kerület kulturális életéből kap ízelítőt, megismerkedhet hagyományainkkal is. A több mint 250 éves múlttal büszkélkedhető Óbudai Búcsú színes forgataggal várja vendégeit. Az Óbudai Búcsút az Alma együttes koncertje nyitja, később bemutatkoznak a német nemzetiségi hagyományőrző egyesületek, részesei lehetünk a hagyományos kórustalálkozónak, s ezúttal is fellépnek majd a nagy kedvencek Ötvös Csilla énekesnő és növendékei és Zwickl Mihály fúvószenekara. A napot Szikora Róbert és az R-GO koncertje zárja.
A 3K előtti Pethe Ferenc téren, újból ingyenes utcaszínházi előadásra várjuk a nagyérdeműt, ahol egy új felfogásban láthatják Shekaspeare népszerű darabját a Rómeó és Júlia-t.
A mozirajongókat a Kobuci Kertmoziban és a Csobánka téren nagysikerű filmek sora szórakoztatja ingyenesen.
A világzene és a blues híveinek is tartogatunk meglepetést. A Kobuci kertben egyhetes Blues Fesztivált rendezünk hazai és külföldi fellépőkkel.

A kerület múzeumai is gazdag választékkal várják a látogatókat, s nem csak a Múzeumok éjszakáján lesz érdemes ellátogatni az Óbudai Múzeum, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari gyűjtemény tárlataira és programjaira.

Büszkék vagyunk rá, hogy kerületünk több ismert és elismert képzőművésznek ad otthont, így az Óbudai Nyár programjában mindig remek kiállítások szerepelnek. Lassan már megszokja a közönség, hogy itt nemcsak galériákban találkozhat műalkotásokkal, hanem a Kórház utcai szabadtéri tárlaton is, s idén izgalmas fotókiállítással kapcsolódik a programba az Óbudai Promenád is.

Békásmegyeren, folytatva a hagyományokat a Csobánka tér-zene csábítja a látogatókat, ahol változatos műfajú koncerteket rendezünk az Aelia Sabina Percussion Orchestra, a Széll Kulturális Egyesület részvételével és Balkán csokrot adnak át a kerület bolgár, görög, román és a szerb nemzetiségi önkormányzatainak kulturális csoportjai.

Bővebb információért kérem látogassanak el a www.obudainyar.hu oldalra és kövessen minket a facebook-on is.

Kiegészítő információk