2022-ben is fénybe borítja Pécset a Zsolnay Fényfesztivál!

Jövőre visszatér a nyári időponthoz az ország első és egyetlen fényfesztiválja, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál!

A koronavírus miatt idén ősszel rendezte meg a Zsolnay Örökségkezelő a több tízezer érdeklődőt vonzó rendezvényt. 2022-ben azonban a tervek szerint július 7-10. között várja a látogatókat a hétszeresen díjazott esemény.

Bővebben...

Kiállításmegnyitó a MANK Galériában, Szentendrén

 MANK Galéria Szentendre 

Richter Sára felkavaró őszinteséggel ad betekintést élete és általában a női lét belső világába monumentális, csaknem ötven méteres, labirintussá összeálló textilmunkájában. Különleges látványú vásznai tűvel írt vallomások gondolatokról, érzésekről, örök igazságokról.

A kiállítás megtekinthető: 2020. április 5-ig

 

Bővebben...

Adventi Nyomdai Szöszmötölő a PrintCiklivel, december 1., 10:00-15:00 h

Gyerekek és felnőttek, az egész család készíthet hazavihető karácsonyi képeslapokat és nyomatokat egy XIX. század végi muzeális tégelysajtóval, valamint egy veterán 70 éves levonatkészítő berendezéssel.
A látogatók megismerkedhetnek a hagyományos régi írógéppel és a klasszikus nyomdász mesterséggel is.

A rendezvény ingyenes!

Helyszín:
Szindbád Rendezvénytér  (Budapest, III. kerület Fő tér 2.)


 

GUILLERMO KAHLO KIÁLLÍTÁS A MŰCSARNOKBAN

A Frida Kahlo országa, Guillermo Kahlo mexikói fényképei című kiállítás a Műcsarnokban június 21. és szeptember 22. között tekinthető meg.

• A Mexikói Nagykövetség és a Műcsarnok párhuzamos programokat szerveznek a nyári szezon alatt Budapest látogatói számára.

A Mexikói Nagykövetség a Mexikói Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökséggel (AMEXCID) karöltve örömmel jelentette be, hogy a Műcsarnokban “Frida Országa, Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái” címmel június 21-től szeptember 22-ig kiállítás nyílt. A kiállítás a II. Építészeti Nemzeti Szalon keretében látogatható és az elmúlt századelő monumentális mexikói építkezéseiről is hírt ad. A kiállítás megnyitóján Szegő György DLA a Műcsarnok művészeti igazgatója, majd David Nájera Mexikó Magyarországi Nagykövete mondott köszöntőt. Ezt követően Bánki Éva író, irodalomtörténész nyitotta meg a kiállítást. Zenei közreműködő Manuel Betancourt Camino és Csáki András volt.

Bővebben...

Munkácsy a Zsolnay Negyedben – csúcskiállítás Pécsett!

  1. A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériája általában a kortárs képzőművészet bázisa, idén azonban a világhírű magyar festőzseni kiállításának ad otthont fél éven át: a legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény május 17-től november 10-ig tekinthető meg.

Bővebben...

Kiegészítő információk