Az egyszer-egyszer használatos műanyagok korlátozásáról

Az utolsó

Könnyen megjegyezhető gúnynevet kapott az egyszer-egyszer használatos műanyagok korlátozásáról vagy tilalmáról szóló uniós irányelv. Tytti Peltonen, a Metsä Group vállalati ügyekért felelős alelnöke Brüsszelben segít eligazodni az új jogszabályokban.

Forrás: Metsä Board Magazine 2020
Szöveg: Anna Gustafsson
Fotó: Shutterstock
Fordította: Keresztes Tamás - LUPE Magazin 


Bővebben...

A KARTONPAPÍR A LEGJOBB VÁLASZTÁS A PARADICSOMOS DOBOZOKHOZ

A Metsä Board legutóbbi, a koktélparadicsomok csomagolását összehasonlító fogyasztói felmérése szerint a karton dobozokat sokkal fenntarthatóbbnak találták a vásárlók, mint a műanyag dobozokat. A vásárlók többet is fizetnének a környezetbarát változatért; kiváló minőségűnek, átgondoltnak és esztétikusnak gondolták.


Bővebben...

Rost alapú vagy műanyag-csomagolás? Fogyasztói vélemények

Változnak a luxus fogalmáról alkotott vélemények. Egyre növekszik a fogyasztók környezeti tudatossága, és sokan szeretnék vásárlásaikkal is bizonyítani ilyen irányú elkötelezettségüket, ezért a luxusmárkák tulajdonosai keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel termékeiket mind a fogyasztók mind a bolygó számára kívánatossá tehetik.


Bővebben...

A klímaváltozás elleni küzdelem

A klímaváltozás elleni küzdelembe aktívan bekapcsolódik a Xerox is

Az elismert, független környezetvédelmi világszervezet, a CDP legfrissebb környezetvédelmi indexében (S&P Climate Disclosure Leadership Index) a Xerox-ot azon vezető vállalatnak minősítette, amely megbízható információkat közöl a széndioxid-kibocsátásáról és az energiafelhasználásáról mind a globális piac, mind a befektetők irányába. A CDP szigorú szakmai osztályozása szerint, a bejelentett adatok értékelése után, a lehetséges 100 pontból a Xerox 99 pontot ért el.


Bővebben...

Környezetvédelmi aktualitások

Az egyre bővülő hazai pályázati lehetőségek mellett precedensértékű újdonság az Európai Bizottság által létrehozott Öko-innovációs alap, amely a káros környezeti hatások elkerülésével és az energiaforrások ésszerű felhasználásával, azaz a környezet optimálishoz közelítő használatával működő tevékenységeknek adhat anyagi segítséget.


Bővebben...

Kiegészítő információk