ÉDES CSOMAGOLÁS EGY ÉDES ITALÚJDONSÁGHOZ

Itt az ősz, a koccintás ideje. Mit szólna egy rózsaszirmokkal ízesített alkoholmentes, alternatívához?

 

 

 

 

 

Forrás: Metsä Board Fachmagazin

Fordította: LUPE MAGAZIN (Keresztes Tamás)

Bővebben...

Lézer- után tintasugaras technológia. Mondi Paper Sales GmbH

A ColorCopy mint a Mondi színes lézernyomtatásra  kifejlesztett – mind Magyarországon, mind Európában legismertebb – márkája immár huszonhét éve van a piacon, a kategóriájában piacvezető, és a papírgyártók egyik viszonyítási pontja. Tóth Péter magyarországi értékesítési vezető és Bódi András üzletfejlesztési vezető segít választ adni lapunk olvasóinak a digitálispapír-választás során felmerült kérdéseire.

Bővebben...

A Metsä Board kartongyártó fejlesztései

 

A Metsä Board Európa vezető hajlított dobozkarton gyártója és a világ legnagyobb mázolt hullámkarton alappapírja, a White Top Kraftliner beszállítója a csomagolóipar számára. Egyben fontos papírgyártó, de a cég jelenlegi stratégiájának egyik célja a papír-üzletág elhagyása, a jövőben teljes mértékben a kartonszegmensre koncentrálva.

Bővebben...

A Metsä Board nagy teherbírású karton és papír termékei

Metsä Board – a Metsä Csoport tagja


A Metsä Csoport egy felelősen gondolkodó erdőipari cégcsoport, ami olyan termékeket gyárt, melyek az emberek mindennapi életének részét képezik és elkötelezett a fenntartható gazdálkodás mellett. A Metsä Csoport csúcsminőségű termékeket állít elő, elsősorban megújuló forrásból származó északi fafajtákból. A csoport a következő területeken tevékenykedik: Metsä Tissue – háztartási papíráruk és sütőpapírok; Metsä Board – karton és papír; Metsä Fibre – cellulóz; Metsä Wood – fa termékek;  Metsä Forest – erdőgazdálkodás. 2013-ban a Metsä Csoport forgalma elérte a 4,9 millárd eurót és a vállalat jelenleg körülbelül 11 000 embert foglalkoztat. A Metsä Csoport anyavállalata a Metsäliitto Cooperative, ami 123 000 erdőtulajdonos közös tulajdona. 

Bővebben...

Természetes termékek Svédországból: Munken Design papírcsalád

Europapier Budapest Kft.: Munken Design papírok

A nyugat-svédországi Munkedalban 1871 óta működő papírgyár már ötven esztendeje a fenntartható fejlődés szolgálatában végzi tevékenységét. Mérföldkőnek számít a cég történetében az 1980-as években bevezetett biokémiai víztisztítási eljárás, amelynek eredményeként jelentősen – az ipari átlag 20-30 százalékára – sikerült csökkenteni a vízfelhasználást (3 liter/1 kg legyártott papír) és a szervesanyag-kibocsátást. Később a gyár élen járt a klórmentes mázolatlan papír bevezetésében, immáron tíz éve pedig a felelős erdőgazdálkodást igazoló FSC-tanúsítással is rendelkezik. Mindezek a zöld erőfeszítések hitelesen fokozzák e termékek természetességét. Godány Zsuzsa, az Europapier Budapest Kft. képviselője, a dizájnpapírok termékmenedzsere a Munken Design papírcsaládot mutatta be lapunknak.

Bővebben...

Kiegészítő információk